Update van ons, voor jou.

Al sinds de oprichting van Coebergh werken wij voor koplopers en voorlopers. Optimisten allemaal. Zij passen bij ons. Toen tapijtfabrikant Desso besloot de cradle to cradle filosofie te omarmen, stonden wij klaar om die keuze uit te leggen aan de pers. En toen Regus flexibel werken in Nederland introduceerde, waren wij erbij om de media te informeren. En datzelfde geldt voor de zoektocht naar duurzaam produceren van Louis Vuitton. Het is allemaal jaren geleden, maar net als onze klanten hebben wij natuurlijk niet stilgestaan.
Tegenwoordig zijn het innovators, ontdekkers en ontwerpers als Auping, Forteiland Pampus, Tetra Pak, Lecture, IKEA, Wesselink, Jólan van der Wiel en Isaac Monté die ons weten te vinden. In het afgelopen jaar mochten wij meedenken, meeschrijven, meepraten en meedoen bij veel spannende, innoverende projecten. En ook aankomend jaar staat er van alles te gebeuren.
De toekomst is groener
Al reizen we momenteel niet zoveel, onze bronnen van informatie worden steeds internationaler. Daarnaast groeit het inzicht dat bij iedere ervaring onze blik op het verleden verandert. En daarmee ook onze wensen voor de toekomst. En die is groen en rechtvaardig. Zowel op collectief als individueel niveau.
Let’s do it, ook in 2021!
Team Coebergh
*Tekening door onze eigen Nadine Kooijman en schilderij (l.) Jan Sluijters bij Kunsthandel Studio 2000 via PAN Amsterdam.
Het PR-vak blijft in beweging, en onze opdrachtgevers bewegen mee.
Klik op de logo’s om meer te lezen:

Meer Coebergh…
Met veel plezier hebben wij onlangs Sammy Moonen verwelkomd als nieuwe collega. Zij versterkt ons team als Social Media Manager. Met Sammy halen we een doorgewinterde professional in huis, die onder meer haar sporen verdiende bij Rituals, waar zij ruim twee jaar Global Senior Coordinator Social Media was. Ook deed zij ervaring op bij Hudson’s Bay en Hearst. Het toetreden van Sammy is onderdeel van de verdere uitbreiding van onze social media en online PR praktijk.

Wij zijn een bureau waar collega’s elkaar ook buiten werktijd weten te vinden. Sterker nog, onder een flink aantal (oud-)collega’s hebben zich vriendschappen voor het leven gevormd. De praktische uitdagingen van het coronavirus zorgen ervoor dat de ‘borrels en boottochten’ voorlopig ‘on hold’ staan. Maar we zijn creatief en doen tegenwoordig aan online borrels en gezamenlijke wandelingen.
Het Coebergh team heeft meegedaan aan de online workshop ‘Be Extraordinary’ van Wassila Hachchi die zij voor Mindvalley verzorgt: een groepssessie waar gemoedstoestand en verbinding centraal staan. Ideaal in deze tijden van virtuele communicatie.

De afgelopen lichting stagiairs heeft ons de laatste maanden uitstekend geholpen. We zijn erg onder de indruk van de werklust en betrokkenheid van deze aankomende communicatiepro’s. En topper Stan Kropman blijft onze gelederen gelukkig nog een tijdje als medewerker versterken.
Hoe leuk, Coebergh is genomineerd voor de Amsterdamse Communicatieprijs vanwege haar werk voor forteiland Pampus. In het bijzonder voor de campagne om Pampus binnen twee jaar volledig duurzaam zelfvoorzienend te krijgen.

Meer inspiratie…
Volgens NASA was 2020 het warmste jaar ooit. Naast onze eigen gezondheid staat het welzijn van de planeet hoger dan ooit op de agenda. En nieuwe prioriteiten bieden kansen, in sectoren waar wij mee te maken hebben. Zo heeft post-COVID reizen een focus op het herleven, maar ook op het herzien van de reisindustrie. Ethisch ecotoerisme kent vele vormen: van lokaal toerisme (denk aan Drenthe, hier een foto van een van de natuurhutten op Voscheheugte, het natuurkampeerterrein van onze oprichter Gervaise Coebergh) of travel bubbles met partnerlanden tot regeneratieve reizen.

Het thema duurzaamheid is ook nadrukkelijk aanwezig in kunst, design en mode. We zijn trots op VOUW, een in Amsterdam gevestigde ontwerpstudio die pioniert in slowtech, een beweging die gebruikmaakt van nieuwe technologie om (uiteindelijk) mensen dichter bij elkaar te brengen. In de wijze woorden van Architectural Digest: de toekomst is groen en rechtvaardig.
Wist je overigens dat gele meelwormen nu als veilig worden beschouwd voor menselijke consumptie volgens de EU-voedselnormen? En dat een boomhypotheek een Indiase stad naar een C02-neutrale toekomst leidt? Dat stedenbouwkundigen over de hele wereld sneckdown gebruiken – bewegingssporen die na sneeuwval verschijnen – om gezondere, betere steden te ontwerpen?

In Nederland zijn er meer CEO’s die Peter heten dan vrouwelijke bestuurders. Toch is er internationaal een kleine maar mooie stap voorwaarts: Fortune 500-bedrijven tellen dit jaar meer vrouwen aan het roer dan ooit. In het eerste kwartaal van 2021 worden 42 van de bedrijven op de lijst gerund door vrouwen. Toegegeven, slechts 8% van het totaal, maar toch een verbetering. In 2019 waren het nog maar 33 vrouwen die de bedrijven leidden en twintig jaar geleden hadden slechts 2 van de 500 beursgenoteerde organisaties een vrouwelijke CEO.
Ook andere ontwikkelingen springen in het oog, zoals een recent WEF-rapport over de toekomst van werk. 3000 CEO’s zien wendbaarheid, technologie en regelgeving als kernprioriteiten. Ook benoemen zij essentiële factoren die ‘outperformers’ onderscheiden van ‘underperformers’. Denk aan leiderschap en open innovatie. Toch vragen we ons ook af: hoe ziet een toekomstig personeelsbestand eruit als er meer dan 8% vrouwelijke leiders zijn?

Tot slot: we zijn dankbaar voor podcasts zoals Rethink van de BBC. En in het algemeen voor mensen (soms achter de schermen) die het verschil maken door te leiden. Van paus Franciscus (Rethinking Poverty) tot Netflix-CEO Reed Hastings (Rethinking Togetherness) en Mohammed Hanif (Rethinking Intimacy).
Wie is na Greta de volgende die zijn of haar verhaal terug gaat zien op de postzegels van een land?
De tekst ‘Het kan wél’ prijkt bewust op een van de muren van ons kantoor op de Leidsegracht. En ‘Mens agitat Molem’ van Vergilius (the mind moves the matter) verrijkt de voorgevel van datzelfde pand. Het hele Coebergh team gelooft daar echt in en gaat iedere dag weer vol energie aan de slag. Want ondanks deze bijzondere en zware tijden zien wij ook lichtpunten. Zo zien wij bijvoorbeeld kansen om – juist nu – de samenleving met elkaar, versneld, naar een hoger level te tillen. Misschien is deze pandemie ook een ‘wake-up call‘. Laten we het hopen, dan was het allemaal niet voor niets.
Graag tot spoedig, blijf gelukkig en gezond!
Gervaise Coebergh & Kiki Hirschfeldt
