Issue Management. Wij helpen graag in deze uitzonderlijke tijd. 24/7.

Juist in tijden als deze is het belangrijk om helderheid te scheppen. Richting medewerkers. En richting externe stakeholders als klanten, toeleveranciers en pers. Wat is de situatie? Wat zijn de consequenties? Wat gaan we doen? En hoe? Goede, duidelijke communicatie is cruciaal. Ook als de inhoud van het bericht onverhoopt niet gunstig is.

Bij Coebergh hebben we ruime ervaring op het gebied van crisis pr en issue management. Uiteraard is ook voor ons de snelle verspreiding van het coronavirus (COVID-19) – en alles wat daarbij komt kijken – nieuw en onverwacht, maar het omgaan met een dergelijke situatie is dat niet. Heel graag delen wij onze kennis met u. En stellen wij onze diensten 24/7 ter beschikking.

Heeft u een (kleine) vraag, dan kunt u bij ons complimentary terecht. Neem hiervoor contact op met Kiki Hirschfeldt (06 185 140 26) of Gervaise Coebergh (06 535 189 68). Mocht blijken dat een uitgebreidere aanpak wenselijk is, dan bieden wij u als relatie voor deze uitzonderlijke periode onze diensten tegen gereduceerd tarief aan. Wij zullen dan, afhankelijk van uw verzoek, steeds kijken wie van ons team het beste ingeschakeld kan worden. 

#flattenthecurve #yeswecan